top of page

Over ons

bastiaan website.jpg

Bastiaan | Enthousiast, energiek, inspirerend

“Kies je eigen natuurlijke weg in een onnatuurlijke maatschappij”.

Van september 2009 tot oktober 2018 ben ik werkzaam geweest voor RIBW Brabant (reguliere psychiatrie), waar ik onder andere de rol als sportambassadeur had weten te creëren.
Hierna ben ik begonnen als zelfstandige, na 1 jaar samenwerking onder de naam Dragon Coaching ben ik zelf verder gaan werken onder mijn eigen naam Back to Basic Tilburg. Hier ben ik tot heden werkzaam als ambulant begeleider van mensen met een mentale kwetsbaarheid.

 

Nu is het tijd om samen met Rens en Carola mijn zielsmissie te gaan volbrengen bij Akasha guidance. Een plek waar alles samenkomt en waar ik al mijn energie, ervaringen, wijsheden, kwaliteiten en passie mag gaan laten stromen. Een plek van liefde, vertrouwen, verbinding en dankbaarheid.

Zelf ben ik het grootste deel van de dag bezig met zelfontwikkeling. Het herkennen van mijn persoonlijke conditionering en gedragspatronen en deze verbeteren. Het verhogen van mijn energie niveau, het versterken van mijn mindset en verbeteren van mijn vitaliteit. Ik probeer van elke situatie en ieder persoon te leren en mezelf te ontwikkelen, als mens, maar ook als coach. Ik begeef me regelmatig buiten mijn comfortzone omdat ik weet dat hier de groei ontstaat.

 

Elke ochtend begin ik mijn dag met ademwerk/meditaties, een ijsbad en een verse smoothie. Daarnaast maak ik elke dag tijd voor zelfontwikkeling in de vorm van lezen of studeren om mijn kennis te vergroten. Ook sport ik dagelijks om mijn vitaliteit te verbeteren. Ik wil maar één ding, en dat is de beste versie van mezelf maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste manier is om de wereld te redden.

Start met jezelf!

En juist dit is ook mijn missie. Als coach wil ik mensen in hun kracht zetten en voor iedereen werkt wat anders. De ene persoon spendeert uren op de yoga mat terwijl de ander liever op een berg in India gaat zitten mediteren. Weer iemand anders vind het beide wat zweverig en gaat liever naar de sportschool.  Zelf ben ik gedurende mijn leven op zoek gegaan naar manieren die mij konden helpen bij het creëren van de beste versie van mijzelf. Veel van deze technieken gebruik ik op structurele basis. Want jouw gewoontes bepalen de resultaten die jij behaald en de koers van jouw leven. Wat voor mij heeft gewerkt en waar ik verder onderzoek naar ben gaan verrichten zijn o.a.:

 

*mediteren

*fitness therapie

*voeding

*ademhaling

*slapen

*plantmedicijnen 

*koude training (ijsbad/koude douche)

*Temaszcal (zweethut)

*het hebben van een goede coach

*de kracht van goede vragen stellen en de kracht van je gedachten

*het volgen van een voorbeeld

*het veranderen van mijn netwerk

En ga zo maar door..

Elk van deze onderdelen heeft op een bepaalde manier bijgedragen aan de krachtige persoon die ik ben geworden.

Graag wil ik mensen tools aanbieden om ook de beste versie van zichzelf te kunnen maken. Op deze manier wil ik de wereld een stukje mooier achterlaten en door mensen in hun kracht te zetten draag ik bij aan het grote geheel. En trouwens, wie wil er nou niet gelukkig zijn?

“Laten we de wereld mooier maken, begin bij jezelf”

Ik geloof in de kracht van onze natuur en niet in de farmaceutica met hun chemische "oplossingen". Natuurlijk is het fijn dat sommige medicatie bestaat, in geval van crisis. Maar mijn overtuiging is dat deze te gemakkelijk en teveel worden voorgeschreven aan mensen die vast lopen in hun leven. Zelf heb ik nooit medicatie gebruikt. Ik ben ook nog nooit ziek geweest. Zelfs geen griepje meer sinds ik volwassen ben. Geluk? Misschien. Maar ik werk elke dag ontzettend hard aan mezelf, gebruik hiervoor alles wat onze natuur te bieden heeft, en mijn weerstand, mindset en energie niveau worden met de jaren alleen maar krachtiger. Alle technieken en middelen die ik gebruik om mensen te helpen komen dan ook recht uit de natuur. Dit is waar ik in geloof en waar ik voor sta. Alles is gratis in de natuur te vinden en ik wijs je graag de weg.

Als mindset coach kan ik samen met jou gaan kijken waar beperkende overtuigingen vandaan komen en proberen deze te elimineren. Graag help ik nieuwe verbindingen en positieve gewoonten aan te brengen en jouw leefstijl te verbeteren. De kennis en wijsheden die ik heb verkregen van mijn leermeesters en eigen ervaringen wil ik graag met je delen. Samen creëren we de beste versie van jouzelf.

Als fitness coach laat ik je kennis maken met de meest effectieve therapie ter wereld: bewegen! De meeste chronische aandoeningen ontstaan door te weinig beweging, dit is absoluut oorzaak nummer 1. We leven in een lichaam dat niet is gemaakt voor deze moderne maatschappij en worden daarnaast steeds luier. Met fitness therapie breng ik jouw lichaam en geest weer in balans. Je energie niveau gaat omhoog, maar ook je zelfvertrouwen en discipline. Het is een goede uitlaatklep en je maakt tegelijkertijd geluk stofjes aan. Ik zie fitness als een wondermiddel.

Koude trainingen. De kou is een strenge leermeester maar heeft zoveel power en inzichten. Het is echt een boost voor je weerstand, energieniveau en zelfvertrouwen! Spannend? Graag help ik je om deze stap te zetten en je comfortzone te vergroten. Het zal je een body high geven, een boost van geluk stofjes waardoor jij je onverwinnelijk voelt. Koude training wordt door mij o.a. ingezet voor het beter leren omgaan met stressvolle situaties. Het ijsbad is een mooi leer moment om (o.a. middels ademhaling) de rust te herpakken op momenten dat je lichaam geneigd is om in de flight of fight modus te schieten. De koude trainingen zijn kort en uitdagend maar bovenal zeer krachtig!

Plantmedicijnen:  Denk aan Cacao, Rapé, truffels etc. Tijdens onze plant medicijn ceremonies zal ik met hart en ziel aanwezig zijn om jullie tijdens deze spirituele reis te begeleiden en ondersteunen. Met mijn positieve energie, jaren lange werk als begeleider in de psychiatrie, mindset coach en eigen ervaringen met plantmedicijnen, ben ik een mooie aanvulling aan ons team om deze ceremonies veilig en fijn te laten verlopen. Open your hart to connection, ritual & magic..

bottom of page